شرایط گرفتن سند مالک
در حال حاضر ثبت نام سند از طریق ماده147 قانون ثبت، از طریق سامانه ثبت الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت انجام می شود. انجام مراحل ثبت سند در این سامانه به صورت الکترونیکی بوده و می توان هزینه های مربوط به ثبت سند را از طریق همین سامانه پرداخت کرده و سپس مدارک مورد نیاز را جهت ثبت سند به اداره ثبت ارسال نمود.
شرایط گرفتن سند ماده 147
مالکین بدون سند می توانند با مراجعه به سامانه، درخواست خود را برای دریافت سند ثبت نماید و در ادامه با ارسال مدارک و انجام مراحل قانونی برای پروسه صدور سند می توانند از روند صدور سند به خوبی مطلع شوند در نهایت سند خود را درب منزل از مامور پست تحویل بگیرند.
ماده 147 به چه موضوعی می پردازد؟
با توجه به اینکه اراضی و املاک بسیاری به دلایل گوناگونی مالکین آنها موفق به دریافت سند نشده اند بر اساس ماده 147، تمامی اراضی و املاکی که تا تاریخ اول فروردین ماه سال 1370 تعیین وضعیت ثبتی آنها به دلایل مختلفی همچون موانع قانونی و… موفق به دریافت سند نشده اند می توانند با توافق طرفین معامله می توانند برای دریافت سند به سامانه مراجعه نموده و با طی مراحل قانونی و اداری، سند خود را دریافت نماید.
سوالی که برای متقاضیان مطرح می شود این است که چه املاک و اراضی در سامانه ثبت می شوند؟ و چه املاک و اراضی مشمول ثبت در سامانه نمی شود؟ در ادامه به این موضوع می پردازیم که چه اراضی مشمول دریافت سند از طریق ماده 147 قرار می گیرد.
اراضی و املاکی در سامانه ثبت می شوند
املاکی که مالکین می توانند بر حسب قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی می توانند برای صدور سند مالکیت اقدام نمایند عبارتند از:
- تمامی املاک، باغات و اراضی کشاورزی که از سابقه ثبتی به نام افراد برخوردارند اما متقاضی بخش یا همه آن را خریداری کرده است و در حال حاضر به دلایل مختلفی همچون فوت مالک یا عدم دسترسی به مالک و ورثه آن، قادر به دریافت سند مالکیت نگردیده است.
- املاکی که عرصه آن وقفی است و متقاضی عرصه را به شرط داشتن حق ساخت ساختمان اجاره کرده است اما تا کنون قادر به دریافت سند مالکیت نگردیده است.
- املاکی که از سابقه ثبتی برخور دارند و متقاضی دارای مالکیت مشاعی است و سهم القدر آن در ملک مشخص شده باشد اما بنا به دلایلی همچون فوت دیگر مالکین و ورثه یا عدم دسترسی به سایر مالکین و ورثه آنها تاکنون قادر به دریافت سند نگردیده باشد مشمول ثبت در سامانه دریافت سند از طریق ماده 147 خواهد بود و می توانند از طریق سامانه، سند مالکیت دریافت نمایند.
اراضی و املاکی که در سامانه ثبت نمی شوند
بسیاری از متقاضیان بر این باورند که تمامی اراضی و املاک قابلیت ثبت در سامانه دریافت سند از طریق ماده 147 را دارند، در صورتی که این باور اشتباه بوده و لیست این مواردی که شامل پذیرش درخواست نمی شود عبارتند از:
- اراضی ملی
- اراضی موات
- املاک دولتی و شرکت های دولتی
- اراضی و املاکی که هیچگونه سابقه ثبتی ندارند.
- املاکی که فاقدر هرگونه بنا به صورت محصور یا غیر محصور باشند.
- در صورتی که مالک ملک یا زمین در قید حیات و قابلیت دسترسی داشته باشد.
- در صورتی که مالک ملک فوت کرده باشد اما ورثه آن توانایی حضور در دفاتر اسناد رسمی برای انتقال سند را داشته باشند.
در صورتیکه در انجام تمامی مراحل و نحوه ی دریافت سند از طریق ماده 147 کمک می خواستند می توانید از طریق شبکه های مجازی و تلفن های زیر از ما راهنمایی بگیرید.
موسسه مبدا با کادر مجرب و وکلای پایه یک دادگستری بهترین خدمات برای مشتریان حقیقی و حقوقی خود ارائه میدهد برای مشاوره یا درخواست وکیل با شماره های زیر تماس بگیرید