
راه های اثبات خیانت مرد چیست؟
راه های اثبات خیانت مرد چیست؟
از جمله اموری که باعث از هم گسیختگی بنیان خانواده می شود خیانت زوجین نسبت به یکدیگر است. خیانت زوجین نسبت به یکدیگر است. خیانت زوجین نسبت به یکدیگر معنا و مصادیق گسترده ای دارد و اعم از زنا به عنوان بالاترین آنها تا هم کلامی و ارسال پیامک را در بر می گیرد.
درست است که بر اساس باور عمومی و عرف رابطه هر یک از زوجین با فرد سومی خارج از حریم خانواده نوعی خیانت محسوب می شود اما باید بدانیم هر خیانتی جرم نیست و برای اینکه خیانت صورت گرفته جرم بوده و شایسته مجازات باشد می بایست مشمول عنوان روابط نامشروع قرار بگیرد در غیر این صورت برقراری تماس تلفنی، ارسال پیامک و قدم زدن و غیره که خارج از حدود شرعی و محتوای مستهجن نباشد جرم نبوده و قابل مجازات و پیگرد قانونی نمی باشد.

راه های اثبات خیانت مرد چیست؟
معنای خیانت
خیانت در لغت به معنای مخالفت به صورت پنهانی می باشد و خیانت در روابط زوجین در واقع به معنای زیر پا گذاشتن تعهدات فی مابین زوجین و بر قراری رابطه جنسی(نامشروع) با فرد سومی از سوی هر یک از زوجین، خارج از حریم خانواده می باشد،
برای اینکه خیانت مرد محقق شود صرف برقراری رابطه جنسی وی با فرد سومی ملاک نمی باشد بلکه خیانت معنای معنای عام تری از رابطه نامشروع داشته و مشمول خیانت کلامی، خیانت در فضای مجازی و حتی خیانت احساسی نیز می شود. البته لازم به ذکر است که خیانت مرد در صورتی که مشمول مصادیق رابطه نامشروع قرار نگیرد درست است که به لحاظ باور ذهنی اشخاص و حتی باور عمومی قبیح می باشد اما جرم نبوده و مجازات قانونی برای آن در نظر گرفته نشده است.
مصادیق خیانت
خیانت از طرف مرد اعم از روابط جنسی و غیر جنسی می باشد. روابط نامشروع مرد صرفا به زنا خلاصه نشده و مادون زنا مثل بوسیدن، بغل کردن، رابطه تماسی و پیامکی با محتوای مستهجن و مواردی از این قبیل را شامل می شود. مقصود از زنا برقراری رابطه جنسی بین زن و مرد متاهل با زن غریبه در حد دخول تا ختنه گاه اعم از قبل و دبر است و در صورتی که رابطه برقرار شده کمتر از حد مذکور باشد از آن تحت عنوان مادون زنا یاد می شود که شمل تقبیل و مضاجعه و… می باشد.
نکته: خیانت از سوی مرد اعم از رابطه جنسی و غیر جنسی می باشد.
در صورت داشتن سوالات خود می توانید با ما در ارتباط باشید.
راه های اثبات خیانت مرد
ادله اثبات جرم در قانون مجازات اسلامی بیان شده است. بر اساس ماده 160 قانون مجازات اسلامی: ادله اثبات جرم شامل: اقرار، شهادت ، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.
در خصوص اثبات خیانت مرد به همسرش ادله اثبات جرمی که زن به آنها می تواند استناد کند، اقرار مرد، شهادت شهود و علم قاضی می باشد. اقرار مرد در خصوص اینکه به همسرش خیانت کرده است محکم ترین دلیل می باشد حتی اگر مرد سفیه باشد، با وجود چنین اقراری نیاز به استناد به سایر ادله نمی باشد. در خصوص شهادت شهود باید گفت که عدد شهود برای اثبات خیانت مرد برخلاف سایر جرائم متغیر می باشد و در خصوص جرم زنای محصنه تعداد شهود باید 4 مرد و یا 3 مرد و 2 زن باشد.
نکته: اگر مدعای زن برای اثبات خیانت مرد، پیام یا مکالمه باشد می تواند اسکرین شات یا محتوای ضبط شده را در اختیار قاضی رسیدگی کننده قرار دهد، درست است که این مدارک دلیل نمی باشد اما به عنوان اماره قانونی می توانند در علم قاضی و صدور حکم توسط وی موثر باشند.
نکته: بر اساس ماده 172 قانون مجازات اسلامی در خصوص اقرار مرتکب جهت اثبات جرم زنا، باید گفت که برخلاف سایر جرائم یک بار اقرار کافی نبوده و مرتکب می بایست 4 بار اقرار نماید و در صورتی که کمتر از حد مذکور اقرار نماید حد ساقط می شود و 31 تا 74 ضربه شلاق تعزیری درجه 6 برای وی در نظر گرفت می شود.

موسسه حقوقی مبدا